Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Καλό καλοκαίρι......



 
  Καλησπέρα φίλοι μου! Καλό μήνα να έχουμε και καλή εβδομάδα. Σήμερα ήρθε ο Ιούνιος και μαζί του  η έναρξη του καλοκαιριού. Εύχομαι και ελπίζω αυτό το καλοκαίρι να είναι για μένα και για σας ένα από τα ομορφότερα της ζωής μας. Εμένα τουλάχιστον με την πρωτομηνιά ήρθε κάτι πολύ ευχάριστο και περιμένω τα καλύτερα. Από δω και πέρα έχει μπανάκια, μπαράκια στη θάλασσα και βόλτες.... Αχ! Μακάρι να πάνε όλα τέλεια. Λόγω υποχρεώσεων απέχω λίγο αλλά όποτε ξεκλέβω λίγο χρόνο θα επισκέπτομαι τα μπλογκ σας. Και πάλι εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους καλό μήνα καλό καλοκαίρι! <3








Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Συκώτι ψητό στο φούρνο...




  Ένα προβληματισμό που έχουν οι νοικοκυρές σχεδόν κάθε μέρα μη σας πω, είναι το τι θα μαγειρέψουν την επόμενη μέρα. Πολλές από κείνες εκτός από το νοικοκυριό, εργάζονται κιόλας, οπότε εκείνες αγχώνονται λίγο περισσότερο. Προχθές λοιπόν, βρέθηκα στο σούπερ μάρκετ για κάποια ψώνια και ενώ χάζευα τα κρεατικά, έπεσε το μάτι πάνω στο συκώτι. Είχα και πολύ καιρό να φάω οπότε αγόρασα λίγο για να το ψήσω. Με αφορμή όλο αυτό είπα να μοιραστώ μαζί σας το σημερινό μου μαγείρεμα.

       
            Υλικά: 

400 γρ συκώτι
3 σκελίδες σκόρδο
μισό ποτήρι λάδι
4 λεμόνια
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 κουτ. γλυκ. πιπέρι
1 κουτ. γλυκ. ρίγανη



 Εκτέλεση:

  Σε ένα μπολ τοποθετούμε το συκώτι, το αλατοπιπερώνουμε κα το περιχύνουμε με λάδι. Κόβουμε σε ροδέλες το σκόρδο και το βάζουμε μέσα σε σχισμές που έχουμε κάνει πάνω στο συκώτι. Ύστερα βάζουμε την ρίγανη από πάνω και το λεμόνι. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες για να μαριναριστεί το συκώτι. Μ' αυτόν τον τρόπο φεύγει και η έντονη μυρωδιά του συκωτιού.
  Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία σοτάρουμε το συκώτι σε ένα τηγάνι για να θωρακίσουμε τα υγρά του και να μην στεγνώσει πολύ στο ψήσιμο. Εγώ για το σοτάρισμα χρησιμοποίησα το λάδι που είχα στην μαρινάδα γιατί ήταν αρωματισμένο με το σκόρδο.
  Αφού σοταριστούν τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180o. Το αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά. Όταν ψηθεί το βάζουμε σε μια πιατελίτσα και ρίχνουμε λίγο λεμόνι από πάνω.






              Τέλος το μαγείρεμα για σήμερα!! Καλή σας όρεξη!!!
                                     




Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Καλή εβδομάδα!!!



  

Καλημέρα φίλοι μου. Καλή και ευλογημένη εβδομάδα να έχουμε. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν έντονο και συνάμα πολύ ευχάριστο για μένα. Είχε γενέθλια η αδερφούλα μου και περάσαμε υπέροχα. 





Το Σάββατο λοιπόν ήταν μια πολύ ωραία κι γεμάτη μέρα. Ψώνια το πρωί και γενέθλια το απόγευμα! Να χαιρόμαστε την αδερφούλα μου, να είναι υγιής, καλότυχη και να πάνε όλα όμορφα στη ζωή της. 

Χτές έγιναν οι εκλογές αλλού με εντάσεις και αλλού με ηρεμία. Στην περιοχή μου δεν εξελέγη δήμαρχος οπότε θα πάμε για την άλλη Κυριακή. Όπως έχω ξαναπεί όποιος και να βγεί ας είναι για το καλό του τόπου. Ελπίζω να περάσατε κι εσείς ένα όμορφο Σκ και εύχομαι να έχετε μια ακόμη πιο υπέροχη εβδομάδα!



Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Κρεμώδες Ρυζόγαλο με άρωμα Μαστίχας



  Συστατικά:

- 1 λίτρο γάλα (πλήρες)
- 500ml (2 φλιτζ.) νερό
- 100γρ (6κ.σ) ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
- 225γρ (15κ.σ) ζάχαρη
- 60γρ. (4 κ.σ.) κορν φλάουρ
- 1 βανίλια σε σκόνη (ή 1 κ.γλ. φυσική βανίλια)
- 1κ.γλ μαστίχα σπασμένη σε σκόνη (προαιρετικά) *
- 1 πρέζα κανέλλας ανά μερίδα

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε μέτριου μεγέθους κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει το νερό να παίρνει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. Προς το τέλος, ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα σε μια άλλη μέτριου μεγέθους κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.  Όταν το γάλα ζεσταθεί (δοκιμάζουμε με το χέρι μας), παίρνουμε λίγο χλιαρό/ζεστό γάλα (με μια βαθιά κουτάλα) και το βάζουμε σε ένα μπολάκι. Διαλύουμε σε αυτό, το κορν φλάουρ.

Στο υπόλοιπο γάλα (στην κατσαρόλα), προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισοβρασμένο ρύζι  ανακατεύοντας αργά αλλά συνεχώς για να μη μας κολλήσει. Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει δηλ. το ρύζι. Ανακατεύουμε διαρκώς, ώστε να αποφύγουμε να ‘πιάσει’ το μίγμα στην κατσαρόλα. Αν το γάλα, κατά τη διάρκεια των 10 λεπτών, ζεσταθεί τόσο ώστε να αρχίσει να φουσκώνει/βράζει, τότε αφαιρείτε για 1-2 λεπτά την κατσαρόλα από τη φωτιά και χαμηλώνετε και άλλο την ένταση της κουζίνας σας.

Μετά από τα 10 λεπτά, προσθέτετε τη βανίλια και τη μαστίχα και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το μίγμα γάλακτος-κορν φλάουρ από το μπολ, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις το δείτε πως έδεσε, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το σερβίρετε σε μπολάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολούθως, βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρετε με μια πρέζα κανέλλας σε κάθε μπολ.

Καλή όρεξη!!!


Πηγή: www.sintagoulis.gr