Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Μια τέχνη στο δέρμα.......ΤΑΤΟΥΑΖ!!!! ♥

 

 Καλησπέρα φίλοι μου! Στην σημερινή μου ανάρτηση θα αναφερθώ στα τατουάζ!

 Στην εποχή μας όλο και περισσότεροι νέοι δημιουργούν ένα τατουάζ σε κάποιο σημείο του σώματός τους. Είναι μόδα? Κάποιοι το κάνουν γιατί κάτι συμβολίζει για κείνους? Κατά την γνώμη μου συμβαίνουν και τα δύο.
 Η ιστορία του τατουάζ ξεκινά νεολιθική/λίθινη εποχή. Το 1991 ο Iceman Otzi ένας γέρος βρέθηκε στην κοιλάδα του Οtz στις Γαλλικές Άλπεις και είχε σχηματισμένα πάνω του 57 τατουάζ. Η πρώτη γραπτή αναφορά στη λέξη "τατουάζ" (ή Σαμόα "Tatau") εμφανίζεται στο περιοδικό του Joseph Bank.Την λέξη "τατουάζ" έφερε στην Ευρώπη, ο εξερευνητής Τζέιμς Κουκ, όταν επέστρεψε το 1771 από το πρώτο ταξίδι του στην Ταϊτή και τη Νέα Ζηλανδία. Στον δυτικό κόσμο έχει τις ρίζες του στο 16ο με 18ο αιώνα στις θαλάσσιες εκστρατείες. Το τατουάζ έχει ασκηθεί για αιώνες σε πολλούς πολιτισμούς, ιδιαίτερα στην Ασία, και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
  Ένα τατουάζ είναι μια μορφή της τροποποίησης του σώματος, γίνεται με την εισαγωγή ανεξίτηλο μελάνι στο χόριο στρώμα του δέρματος για να αλλάξει τη χρωστική ουσία. 

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας διακρίνει 5 είδη των τατουάζ: 

1) τραυματικό τατουάζ, που ονομάζεται επίσης "φυσικό τατουάζ'', που προκύπτουν από τραυματισμούς

2) ερασιτεχνικό τατουάζ

3) επαγγελματικό τατουάζ, τόσο μέσω των παραδοσιακών μεθόδων και των σύγχρονων μηχανημάτων τατουάζ 

4) τα καλλυντικά τατουάζ, γνωστό και ως «μόνιμο μακιγιάζ" και 

5) ιατρικό τατουάζ
  
  Κάποια τατουάζ χρησίμευαν ως τελετουργίες, σύμβολα της θρησκευτικής και πνευματικής αφοσίωσης, διακοσμήσεις για την ανδρεία, τη σεξουαλική έλξη, τα σήματα της γονιμότητας, υποσχέσεις της αγάπης, της τιμωρίας, φυλαχτά,.Ακόμη ως σημάδια για τους σκλάβους και κατάδικους. Ο συμβολισμός και ο αντίκτυπος των τατουάζ ποικίλει σε διαφορετικά μέρη και πολιτισμούς. Στις Φιλιππίνες ορισμένες φυλετικές ομάδες πιστεύουν τατουάζ έχουν μαγικές ιδιότητες.
  Επίσης χρησιμοποιούνται ως μια μορφή καλλυντικών, αυτό περιλαμβάνει το μόνιμο μακιγιάζ και την απόκρυψη ή την εξουδετέρωση δυσχρωμιών του δέρματος.Το μόνιμο μακιγιάζ εφαρμόζεται για την ενίσχυση των φρυδιών, των χειλιών (επένδυση ή κραγιόν) και των ματιών. Μπορεί να λειτουργήσει ως ένα μόνιμο eyeliner. 
 Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα τατουάζ εφαρμόζονται και στον ιατρικό κλάδο όπως για παράδειγμα στην ανασυγκρότηση του μαστού.  Επιπλέον, τατουάζ χρησιμοποιούνται σε τόνους του δέρματος για την κάλυψη λεύκης ή μιας διαταραχής του χρώματος του δέρματος.
 Στην εποχή μας έχουν γίνει μόδα δυστυχώς και έχει χαθεί η πραγματική τους σημασία. Με το τατουάζ μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, τις σκέψεις μας, τα πιστεύω μας, ή απλά να αποτυπώσουμε  επάνω μας,  μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μας, που ήταν σημαντική για εμας, ώστε τα άτομα και οι αναμνήσεις που αφορούν εκείνη τη στιγμή, να γίνουν στην κυριολεξία μέρος του εαυτού μας.


 Μερικές κατηγορίες τατουαζ θεωρούνται οι εξής:
Tribal traditional
American Old School

Liner Work
Ασιάτικα
Κινέζικα και πολλά άλλα.....

  Όταν αποφασίσετε να κάνετε ένα τατουάζ θα πρέπει να διαλέξετε ένα tattoo studio το οποίο θα γνωρίζετε ότι πληρεί όλους τους κανόνες υγιεινής. Ο tattoo artist θα πρέπει να χρησιμοποιεί χειρουργικά γάντια, όλα τα εργαλεία να είναι αποστειρωμένα, οι βελόνες που θα χρησιμοποιηθούν να ανοιχτούν μπροστά σας και τα μελάνια θα πρέπει να έχουν την ετικέτα της εταιρείας τους.
  Όταν γίνει το τατουάζ για ένα περίπου μήνα μετά χρειάζεται κάποια προσοχή. Η περιποίησή του είναι σημαντική για να εξασφαλίσετε ένα ωραίο αποτέλεσμα. Το τατουάζ μόλις χτυπηθεί είναι μια ανοιχτή πληγή. Καλό θα ήταν να το πλένετε συχνά, μόνο με νερό και χωρίς σφουγγάρι, για να μην μολυνθεί. Θα πρέπει να αποφεύγεται η ηλιακή ακτινοβολία και όταν θα έρθει η ώρα να το εκθέσετε στον ήλιο, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας Ακόμη θα πρέπει να βάζετε ενυδατική κρέμα που θα σας πεί ο tattoo artist. Σας παρουσιάζω μερικά από τα αγαπημένα μου τατουάζ :


 Μετά από όλα αυτά λοιπόν και μετά φυσικά από πολύ σκέψη αποφάσισα και έκανα και εγώ!   
Το Σεπτέμβρη πρώτα ο Θεός σκέφτομαι να κάνω αυτά τα δύο σχέδια ακόμα και τέλος!


 

 


Σκεφτείτε το καλά βρείτε ένα σχέδιο που σας αρέσει πολύ ή σας αντιπροσωπεύει και ''χτυπήστε'' το πρώτο σας τατουάζ!!!Προσοχή όμως.μη ξεχνάτε ότι θα είναι μόνιμο!!


2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ιωάννα μου!!!!Πολύ ωραία ανάρτηση καί πολύ ενημερωτική σχετικά μέ τό τατουάζ!!!Τί όμορφο πού είναι τό δικό σου!!!!Τό λάτρεψα!!!!Θέλω καί εγώ νά κάνω αλλά δέν μέ αφήνουν!!!Γρρρρ!!!Θά τό δεί η "φίλη "σου καί θά ζηλέψει!!!!Καλό απόγευμα ζουζούνα!!!!Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σας κυρία Δήμητρα!!!Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!Πάντα είχα τρέλα με τα τατουάζ κ επιτέλους κατάφερα να ξεπεράσω το φόβο μου κ να αποκτήσω τα δικά μου!!Θα σας πάρω μαζί μου το Σεπτεμβρη να κάνουμε μαζί!Μικρά κ πολύ διακρητικά!Το είδε όταν είχε ερθει η φίλη μου κ της άρεσε πολύ!!!Θα τα πούμε κ από κοντά!!Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή