Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Χαλβάς ψυγείου με φράουλες!!!

  

  Έπεσε στα χέρια μου αυτή η συνταγή χαλβά και θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας!


     Υλικά:
  1 λίτρο γάλα ή 1 λίτρο γάλα σόγιας για όσους νηστεύουν
   150 γρ. ζάχαρη
   150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 
   400 γρ. φράουλες
   λίγη μαρμελάδα φράουλα


   Εκτέλεση συνταγής:

  Σε φόρμα μακρόστενη του κέικ ντύνουμε με μεμβράνη. Βάζουμε κάτω την μαρμελάδα αραιωμένη με λίγο νερό 2 ή 3 κουταλιές της σούπας. Από πάνω τοποθετούμε τις φράουλες κομμένες. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Όταν αρχίσει το γάλα να κοχλάζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα λίγο να κρυώσει. Αφού λοιπόν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τις υπόλοιπες κομμένες φράουλες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα πάνω από τις στρωμένες φράουλες σκεπάζουμε με την μεμβράνη το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. 


        Καλή σας επιτυχία!!!



4 σχόλια:

  1. Μμμμ ,πολύ νόστιμη συνταγή!!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ απλη και νόστιμη!!! Καλό βράδυ!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ....τι μας κάνεις!!!ο χαλβάς είναι από τα λίγα γλυκά χωρίς σοκολάτα που μου αρέσουν!Και με τις φράουλες θα είναι ακόμα πιο φοβερός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή