Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Παχυσαρκία αντιμέτωπη με το ρατσισμό!

  Πολλές φορές όταν ακούμε την λέξη ρατσισμός αμέσως το μυαλό μας πηγαίνει σε διακρίσεις που έχουν σχέση με την φυλή,την θρησκεία,την γλώσσα,το χρώμα του δέρματος. Όμως εκτός από αυτά υπάρχει και μια μορφή ρατσισμού που δεν είναι τόσο αντιληπτή: οι διακρίσεις λόγω εμφάνισης!
  Αρκετοί από μας το ζούμε καθημερινά είτε από κάποιον άγνωστο στο δρόμο,είτε από συγγενείς ή φίλους. Με αποτέλεσμα να επηρρεάζεται η διάθεσή μας και να ενισχύονται οι ανασφάλειές μας.
  Σ'αυτή την κατηγορία του ρατσισμού ανήκουν εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα σωματικού βάρους.
  Υπάρχουν άτομα που έχουν λίγα περιττά κιλά και δέχονται έντονη κριτική.Φανταστείτε λοιπόν τί άσχημα λόγια και χλευασμό αντιμετωπίζουν οι παχύσαρκοι.
  Γιατί?
  Εκείνοι που ασκούν κριτική έχουν σκεφτεί ποτέ ότι κάποια στιγμή θα δεχτούν και οι ίδιοι για οποιοδήποτε λόγο?
   Η παχυσαρκία οφείλεται σε πολλούς παράγοντες είτε ψυχολογικούς,λόγους υγείας αλλά δεν αρνούμαι ότι οφείλεται και στην ανεξέλγκτη λήψη τροφής. Αυτό φυσικά δεν είναι κατανοητό σε εκείνον που είναι απέναντι και το μόνο που κάνει είναι να κριτικάρει.
  Αυτό το είδος του ρατσισμού παρατηρείται όμως έντονα και στην παιδική ηλικία.Πολλά παιδάκια με παραπανίσια κιλά έχουν ρατσιστική αντιμετώπιση από τους συμμαθητές τους.
    Ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά και εφημερίδες προβάλλουν διαρκώς εικόνες με αδύνατους, γυμνασμένους, επιτυχημένους άντρες και γυναίκες, που αναπόφευκτα είναι και ευτυχισμένοι. Γιατί όμως ένα καλλίγραμμο σώμα οδηγεί πάντα στην επίτευξη της ευτυχίας; Τι είναι αυτό που αποκλείει την πιθανότητα να ευτυχίσουν άνθρωποι με παραπανίσια κιλά; Η απάντηση είναι προφανής: τίποτα. Τίποτα δε συνδέει απαραίτητα την ευτυχία με την απουσία ή όχι παραπανίσιων κιλών.
   Ευτυχώς για όλους μας, η ευτυχία είναι προσωπική και ανεξάρτητη από το σωματικό μας βάρος. Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος έχει ένα εξαιρετικά καλλίγραμμο σώμα, μία εντυπωσιακή εμφάνιση και μια επιτυχημένη θέση εργασίας δεν εξασφαλίζει την ευτυχία του. Η πιθανότητα να έχει όλα τα προηγούμενα, αλλά ταυτόχρονα να είναι βυθισμένος στη δυστυχία είναι εξαιρετικά μεγάλη.
  Θα μπορούσα να γράψω άπειρες σελίδες πάνω σ' αυτό το θέμα όμως πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να κατανοήσει το πρόβλημα μέσα από τις λίγες γραμμές που έγραψα!

  «Αν θέλεις να σε σέβονται, πρέπει πρώτα εσύ να σέβεσαι τον εαυτό σου.»
Κλεάνθης ο Άσσιος



2 σχόλια:

  1. Πόσο δίκιο έχης Ιωάννα μου!Είναι μερικοί μικρόμυαλοι!Πολύ όμορφη η σημερινή σου ανάρτηση κοριτσάκι μου!Βλέπω τό Κατερινάκι έγινε μέλος!Πολύ χαίρομαι!Καλό βράδυ!Φιλάκια ζουζούνα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κυρία Δήμητρα!Ευτυχώς έχω ανθρώπους σαν εσάς στην ζωή μου οπότε η γνώμη των κακόβουλων περισσεύει!

      Διαγραφή