Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το άγχος και το στρες είναι οι αιτίες για πολλές ασθένειες, ψυχικές και σωματικές που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.
Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο και η κακή του κατάσταση είναι ιδιαίτερα καταστροφική για τον οργανισμό μας.
Τα καλά νέα προέρχονται από .....
πολλές παράλληλες μελέτες που δείχνουν πως πολλά τρόφιμα μας παρέχουν τις ουσίες ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να αντιμετωπίσει το στρες.

* Το γάλα μας ηρεμεί, μας βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει την ένταση που νιώθουμε στη διάρκεια της ημέρας.

* Το μαύρο τσάι μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης η οποία αυξάνεται σε επικίνδυνα επίπεδα στις περιόδους που νιώθουμε αγχωμένοι.


* Ζυμαρικά, ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης ενισχύουν την παραγωγή σερετοτίνης, μιας ορμόνης που είναι γνωστό ότι διώχνει την κατάθλιψη και μας κάνει να αισθανόμαστε ευτυχία.

* Τα πολύτιμα πορτοκάλια με την βιταμίνη C που περιέχουν ενισχύουν το ανοσοποιητικό και χαμηλώνουν τα επίπεδα των στρεσογόνων ορμονών.

* Το σπανάκι και ο σολομός περιέχουν μαγνήσιο το οποίο όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα αισθανόμαστε πονοκεφάλους και κόπωση.


Επιπλέον ο σολομός και οι σαρδέλες περιέχουν άφθονα Ω-3 λιπαρά που ρυθμίζουν την αδρεναλίνη και την κορτιζόλη.

Πειράματα με χορήγηση Ω-3 λιπαρών σε άτομα που έπασχαν από κατάθλιψη, είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα: το 65% παρουσίασε σημαντική βελτίωση μέσα σε 8 μήνες!

υδρόγειος Tessa


2 σχόλια:

  1. Μάλλον πρέπει να αρχίσω τον σολομό Ιωαννάκι μου. Πολύ πονοκέφαλος έχει πέσει τελευταία... :) Πολύ ωραίο άρθρο. Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπαμε ωραίος ο σολομός αλλά πολύ λιπαρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή