Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Καλή εβδομάδα! Καλή Πρωτομαγιά!





  Καλή εβδομάδα φίλοι μου. Ο καιρός έχει τρελαθεί και δε μπορεί να προσαρμοστεί με την εποχή. Η άνοιξη όμως είναι υπέροχη. Τα λουλούδια μοσχοβολούν και τα άνθη στολίζουν τα κλαδιά των δέντρων. Προχθές βέβαια ο καιρός μας τα χάλασε αρκετά όμως φρόντισε να μας ανταμείψει σήμερα με έναν υπέροχο ήλιο. Την Πέμπτη θα μπούμε πλέον και στον τελευταίο μήνα της Άνοιξης και σιγά σιγά προετοιμαζόμαστε για το καλοκαιράκι.



Ένα από τα αγαπημένα  μου λουλούδια η γαρδένια. Μυρίζει υπέροχα!


Δίπλα στα λουλουδάκια πάντα βρίσκω χρόνο για παιχνίδι με το καμάρι μου




  Νομίζω ότι είχα καιρό να σας δώσω κάποια συνταγή και πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου μια συνταγή για μανιταρόπιτα οπότε θα αδράξω την ευκαιρία και με μεγάλη μου χαρά θα την μοιραστώ μαζί σας!


Μανιταρόπιτα:

Υλικά

500 γρ. φύλλο κουρού (κουτί)
1 κιλό (κουτί) μανιτάρια τεμαχισμένα
10 φέτες μπέικον 
12 φέτες τυρί για τόστ
12 φέτες ζαμπόν
2 μεσαία κρεμμύδια ξερά ή 1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουτί κρέμα γάλακτος 250-300 γρ.
λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι



Εκτέλεση:

Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο να κάψει. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες όπως στην σαλάτα. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε όταν μαραθεί το κρεμμύδι. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στην γέμιση ανακατεύοντας ελάχιστα. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο μάτι γιατί μπορεί να κολλήσουν και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Το πακέτο κουρού έχει 2 φύλλα μέσα. Κόβουμε το κάθε φύλλο στην μέση και τοποθετούμε τις 3 φέτες τυρί, τις 3 ζαμπόν και πάνω από το 1/4 της γέμισης στην μέση του κάθε φύλλου. Ψήνουμε 20' εως 30' στους 200 βαθμούς.


Καλή επιτυχία!





Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις επισκέψεις σας και τα σχόλια σας! Σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη και δημιουργική εβδομάδα και ακόμη μια πιο υπέροχη Πρωτομαγιά! Να περάσετε όμορφα, να διασκεδάσετε και ν' απολαύσετε την ανθισμένη φύση!




6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ιωάννα μου!!!Τί υπέροχη ανάρτηση!!Ημουν στό μπεμπουλίνι μας!Τώρα γύρισα!!Μού αρέση πολύ η μανιταρόπιτα!Θά τήν δοκιμάσω τήν συνταγή σου!!Τό γατάκι σου,σκέτη γλύκα!!Αλλά καί οι φωτό σου,απίστευτες!!ΤΕΛΕΙΕς!!Είδα τό βοτσαλάκι καί τό κασπώ!!!Είμαι σίγουρη πώς σού άρεσαν!!!Καλή εβδομάδα!!Καλή Πρωτομαγιά!!Πολλά φιλάκια!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα κυρια Δημητρα!!! Ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια!!Καλο μηνα να εχουμε!! Φιλακια πολλα!!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα κουκλίτσα μου!!Καλό μήνα!!Νά περάσης πολύ όμορφα τό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή