Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Συκώτι ψητό στο φούρνο...




  Ένα προβληματισμό που έχουν οι νοικοκυρές σχεδόν κάθε μέρα μη σας πω, είναι το τι θα μαγειρέψουν την επόμενη μέρα. Πολλές από κείνες εκτός από το νοικοκυριό, εργάζονται κιόλας, οπότε εκείνες αγχώνονται λίγο περισσότερο. Προχθές λοιπόν, βρέθηκα στο σούπερ μάρκετ για κάποια ψώνια και ενώ χάζευα τα κρεατικά, έπεσε το μάτι πάνω στο συκώτι. Είχα και πολύ καιρό να φάω οπότε αγόρασα λίγο για να το ψήσω. Με αφορμή όλο αυτό είπα να μοιραστώ μαζί σας το σημερινό μου μαγείρεμα.

       
            Υλικά: 

400 γρ συκώτι
3 σκελίδες σκόρδο
μισό ποτήρι λάδι
4 λεμόνια
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 κουτ. γλυκ. πιπέρι
1 κουτ. γλυκ. ρίγανη



 Εκτέλεση:

  Σε ένα μπολ τοποθετούμε το συκώτι, το αλατοπιπερώνουμε κα το περιχύνουμε με λάδι. Κόβουμε σε ροδέλες το σκόρδο και το βάζουμε μέσα σε σχισμές που έχουμε κάνει πάνω στο συκώτι. Ύστερα βάζουμε την ρίγανη από πάνω και το λεμόνι. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες για να μαριναριστεί το συκώτι. Μ' αυτόν τον τρόπο φεύγει και η έντονη μυρωδιά του συκωτιού.
  Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία σοτάρουμε το συκώτι σε ένα τηγάνι για να θωρακίσουμε τα υγρά του και να μην στεγνώσει πολύ στο ψήσιμο. Εγώ για το σοτάρισμα χρησιμοποίησα το λάδι που είχα στην μαρινάδα γιατί ήταν αρωματισμένο με το σκόρδο.
  Αφού σοταριστούν τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180o. Το αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά. Όταν ψηθεί το βάζουμε σε μια πιατελίτσα και ρίχνουμε λίγο λεμόνι από πάνω.






              Τέλος το μαγείρεμα για σήμερα!! Καλή σας όρεξη!!!
                                     




2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ιωάννα μου!!Εχω εντυπωσιαστεί μέ τήν όλη φωτογραφική παρουσίαση,τής συνταγής!!!
    Μπράβο κούκλα μου!!Υπέροχη καί νόστιμη συνταγή!!!Ακρως καλοκαιρινή!!!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Πολλά φιλάκια! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα κυρια Δημητρα!!!Να την δοκμασετε!!!Βγηκε πολυ ωραια!!!Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια!!! Φιλακια πολλα!!!

      Διαγραφή