Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Κρεμώδες Ρυζόγαλο με άρωμα Μαστίχας



  Συστατικά:

- 1 λίτρο γάλα (πλήρες)
- 500ml (2 φλιτζ.) νερό
- 100γρ (6κ.σ) ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
- 225γρ (15κ.σ) ζάχαρη
- 60γρ. (4 κ.σ.) κορν φλάουρ
- 1 βανίλια σε σκόνη (ή 1 κ.γλ. φυσική βανίλια)
- 1κ.γλ μαστίχα σπασμένη σε σκόνη (προαιρετικά) *
- 1 πρέζα κανέλλας ανά μερίδα

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε μέτριου μεγέθους κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει το νερό να παίρνει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. Προς το τέλος, ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα σε μια άλλη μέτριου μεγέθους κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.  Όταν το γάλα ζεσταθεί (δοκιμάζουμε με το χέρι μας), παίρνουμε λίγο χλιαρό/ζεστό γάλα (με μια βαθιά κουτάλα) και το βάζουμε σε ένα μπολάκι. Διαλύουμε σε αυτό, το κορν φλάουρ.

Στο υπόλοιπο γάλα (στην κατσαρόλα), προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισοβρασμένο ρύζι  ανακατεύοντας αργά αλλά συνεχώς για να μη μας κολλήσει. Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει δηλ. το ρύζι. Ανακατεύουμε διαρκώς, ώστε να αποφύγουμε να ‘πιάσει’ το μίγμα στην κατσαρόλα. Αν το γάλα, κατά τη διάρκεια των 10 λεπτών, ζεσταθεί τόσο ώστε να αρχίσει να φουσκώνει/βράζει, τότε αφαιρείτε για 1-2 λεπτά την κατσαρόλα από τη φωτιά και χαμηλώνετε και άλλο την ένταση της κουζίνας σας.

Μετά από τα 10 λεπτά, προσθέτετε τη βανίλια και τη μαστίχα και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το μίγμα γάλακτος-κορν φλάουρ από το μπολ, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις το δείτε πως έδεσε, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το σερβίρετε σε μπολάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολούθως, βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρετε με μια πρέζα κανέλλας σε κάθε μπολ.

Καλή όρεξη!!!


Πηγή: www.sintagoulis.gr




3 σχόλια:

  1. Μμμμμ!!Πολύ νόστιμη η συνταγή σου Ιωάννα μου!!Μού αρέση πολύ η ιδέα τής μαστίχας στό ριζόγαλο!!Λατρεμένη γεύση!!Θά τό δοκιμάσω!!Καλό απόγευμα κούκλα μου!!Φιλάκια! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ειναι πολυ γευστικο! Καλη επιτυχια!!Φιλακια πολλα!!

      Διαγραφή
  2. Ε....είδα τη συνταγή και λέω αυτό πρέπει να 'ναι πολύ καλό!!Και με τη μαστίχα πιστεύω θα ταιριάζει τέλεια!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή