Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Cupcakes....μια γλυκιά απόλαυση!


 Θα έχετε παρατηρήσει πως τον τελευταίο καιρό τα ζαχαροπλαστεία έχουν κατακλυστεί από μικρά κεκάκια καλυμμένα με πλούσιο και εντυπωσιακό γλάσσο. Μάλιστα έχουν ανοίξει πολλά cupcakes shops που πωλούν αποκλειστικά αυτά τα νόστιμα κεκάκια. 














Θα σας παρουσιάσω μια συνταγή για να μπορέσετε να τα απολαύσετε σπίτι σας και μάλιστα φτιαγμένα από τα χεράκια σας!!!

 Υλικά (για 12 μερίδες) 120γρ. μαργαρίνη σε κύβους
120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού baking powder

Για το γλάσο-διακόσμηση: 200γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
400γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 βανίλια
Χρωματιστή τρούφα, smarties και χρώματα ζαχαροπλαστικής 



Τι θα κάνετε:


 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή στους 200 χωρίς αέρα. Σε ένα μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και έπειτα προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε για πολύ λίγο, απλώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζετε τις χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια στην ειδική φόρμα και τις γεμίζετε με το μείγμα κατά 2/3. Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσαφίσουν και έπειτα αφήνετε να κρυώσουν.

Για το γλάσο και την διακόσμηση χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (2-3) και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Βάζετε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια γαρνίρετε με αυτό τα κεκάκια που έχουν κρυώσει –για το γαρνίρισμα θα σας βολέψει πολύ ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Διακοσμείτε με τρούφα ή smarties και βάζετε τα cupcakes στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το βούτυρο στο γλάσο.














4 σχόλια: